Preot Ionuț Găină

Preoți slujitori Decembrie 21, 2011

Sunt născut în anul 1980 la data de 20 iulie, din părinţii Dumitru şi Elena Găină din satul Pârcovaci, oraşul Hârlău , judeţul Iaşi. Am urmat cursurile gimnaziale la Şcoala cu Clasele I-VIII, din aceeaşi localitate. Timp de un an am urmat cursurile Liceului Teoretic „Sf. Ştefan cel Mare” din Hârlău la profilul Fizică-Chimie.

În anul 1996 am fost admis la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” de la Dorohoi, pe care l-am absolvit în anul 2001. La acestă şcoală am fost desemnat  să ocup mai multe funcţii: -bibliotecar, reprezentantul şcolii în consiliul de administraţie, redactor şi membru al revistei „Haris”.

Am susţinut atestatul Teologic pe care l-am absolvit  cu media 9,91. Tot în acelaşi an, am susţinut  la Centrul Pastoral pentru conferinţe preoţeşti de la Mănăstirea Durău, în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Dr. Daniel, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, actualmente Patriarh al Bisericiii Ortodoxe Române examenul de capacitate preoţească pe care l-am absolvit cu media 9,36.

În vara aceluiaşi an am fost admis la Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iaşi, (cursuri frecvenţă redusă de cinci ani), pe care am absolvit-o în anul 2006, finalizând cu licenţa la disciplina Noului Testament.

Am fost profesor de religie la Şcoala „Petru Rareş” –Hărlău.

În anul 2002, luna aprilie am fost angajat la Protopopiatul Hârlău în funcţia de casier până în anul 2005;

La această instituţie am colaborat pentru buna funcţionare a aparatului administrativ;

Am îngrijit şi susţinut  editarea ziarului „Lumina Credinţei” al Protopopiatului fiind tehnoredactor şi secretar de redacţie;

Am participat la tabăra de creaţie „Sf. Ap. şi Ev. Luca” de la Pârcovaci timp de şase ediţii;

În anul 2004, pe 9 mai, m-am căsătorit cu domnişoara Filip Ana -Florentina din localitatea Plăieşu, judeţul Neamţ, absolventă a Facultăţii de Teologie – Secţia Litere – Limba Franceză, licenţiată la disciplina Vechiului Testament.

În prezent avem  trei copii, două fetiţe, Maria-Pulheria, Parascheva-Anastaşia şi un băieţel cu numele Ioan.

În urma Permanenţei de la Centrul Eparhial Iaşi din data de 9 noiembrie 2004, am fost numit preot paroh la Parohia „Schimbarea la Faţă” din localitatea Boscoteni, comuna Frumuşica.

Am fost hirotonit diacon  de ziua Intrării în Biserică a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu la data de 21 noembrie de către Înalt Prea Sfinţitului Dr. Daniel, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, actualmente Patriarh al Bisericiii Ortodoxe Române, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar preot la data de 28 noiembrie.

Practica preoţească am făcut-o la mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi şi la Mănăstirea Lacuri;

De la data de 5 decembrie 2004 până în prezent slujesc la parohia sus menţionată încercând cu ajutorul lui Dumnezeu să-I slujesc Lui şi oamenilor care mi-au fost încredinţaţi spre păstorire.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi la sfatul duhovnicului de a-L sluji pe Hristos prin slujbele dese, oamenii unul câte unul au început să urce  la smerita bisericuţă unde altădată fusese mănăstire de călugări şi de maici.

Data hirotonire: 2004-11-28